Blogia
IDENTIDADE GALEGA

El Partit per Catalunya se presentará a las elecciones catalanas.

El president de la formació, Mateu Figuerola, avança que l’eix central del programa serà “la lluita contra l’actual política d’immigració”

El partit  Partit per Catalunya (PxCat) ha decidit concórrer a les properes eleccions al Parlament, previstes a la tardor, en el comitè executiu de la formació que s’ha celebrat aquest dissabte a Sant Boi de Llobregat.

L’escissió de Plataforma per Catalunya, l’altra formació ultradretana liderada pel vigatà Josep Anglada, també ha escollit el comitè de campanya que té la missió de proposar les llistes i confeccionar el programa electoral, que farà especial incidència en la immigració, l’atur i la precarietat laboral.

“L’eix central del nostre programa serà la lluita contra l’actual política d’immigració”, ha assenyalat Mateu Figuerola, president de PxCat.

“La immigració a gran escala és una de les conseqüències del capitalisme globalitzador i del dogma neoliberal del mercat mundial”, ha continuat Figuerola, que serà el cap de llista per Barcelona del Partit per Catalunya.

“Els immigrants fan la mateixa feina que nosaltres a meitat de preu i aquesta pràctica il·legal, anomenada dumping, no és denunciada ni per les autoritats ni pels sindicats”, ha criticat el president de PxCat, que proposa la codificació del delicte d’entrada il·legal amb penes de presó fins a l’expulsió (amb un màxim de tres anys de privació de la llibertat) i la impossibilitat per a l’immigrant de nacionalitzar-se espanyol.

“Nosaltres defensem públicament la reivindicació de castigar penalment la immigració il·legal, així com l’exigència de repatriació immediata d’aquest col·lectiu”, ha finalitzat Figuerola.

0 comentarios